Priznanje Bring The Noize 2023  dodeljeno kampanji “Za dostojanstven rad u kulturi”

Feministički kulturni centar BeFem je sinoć, u osvit 8. marta, dodelio 17 “Bring The Noize” nagrada za feminističku i žensku borbu koja je obeležila proteklu godinu. Ovom prilikom iskreno čestitamo svima koji doprinose  neprekidnim borbama za dostojanstvene radne uslove, kvalitetno obrazovanje, nezavisnost i negovanje zajedništva, međusobnu podršku i solidarnost.

Priznanje “Uzbuna! za radna i ekonomska prava žena” je dodeljeno inicijativama “Koliki je moj deo?” , “Plata za život” i “Za dostojanstven rad u kulturi!”

Kampanju “Za dostojanstven rad u kulturi” su zajednički vodile Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) i reprezentativna udruženja u kulturi Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS), Stanica Servis za savremeni ples, Udruženje baletskih umetnika Srbije (UBUS), Udruženje kompozitora Vojvodine (UKV) i Međunarodno udruženje likovnih kritičara AICA – sekcija Srbija.

Kampanja predstavlja zajedničku borbu kulturnih radnica i radnika, umetnica i umetnika za sistemsko unapređenje uslova rada u sektoru kulture, za obezbeđivanje dostojanstvenih zarada, mogućnosti za stručan i autonomni rad, ali i za kontinuirano povećanje budžeta za kulturu koje mora biti razvojno usmereno ka potrebama samih kulturnih proizvođača, ali i društva u celini.

Zahvalni smo za ovo priznanje,
a naša borba ZA DOSTOJANSTVEN RAD U KULTURI se nastavlja.