Projekat: Mesta za kulturu

Podrška: Fond za otvoreno društvo
Projekat “Mesta za kulturu” Asocijacije NKSS realizovan je na osnovu konkursa za učešće na festivalima u Kruševcu, Zaječaru i Zrenjaninu, na koji su mogli da se prijave članovi NKSS, kao i drugi umetnici, umetničke grupe i kulturni aktivisti. Projekat je usmeren na unapređenje i razmenu programskih sadržaja kroz podršku festivalima koje su organizovale članice Asocijacije NKSS – Asocijacija mladih u Kruševcu, Pokret alternative kulture Zalet u Zaječaru i AKC Klupče u Zrenjaninu. U okviru projekta “Mesta za kulturu”, odvojeno su odrzane su i radionice posvecene pisanju projekata (Zrenjanin) i odnosima sa javnošću (Kragujevac).

Festival “Zalet mozga”, posvećen savremenoj umetnosti i alternativnoj kulturi, održan je sedmi put od 29. do 31. jula 2011. na više lokacija u Zaječaru, a obuhvatio je radionice, izložbe, performanse, koncerte psihodelične muzike, projekcije filmova, poetske večeri i druge programe.

zajednicki-projekti-zalet-mozga

 

Festival AJDE (Avgust jednog diverzanta) održan je od 11. do 13. avgusta 2011. u Kruševcu, a obuhvatio je radionice, izložbe, projekcije filmova i koncerte. U organizaciji Asocijacije mladih i Kulturno-prosvetne zajednice Kruševac, predstavljen je i deo programa Festivala dokumentarnog rock filma – DORF iz Vinkovaca i beogradskog festivala angažovanih filmova Slobodna zona.

zajednicki-projekti-ajde-festival2

Festival alternativne kulture “Bez izlaza” održan je od 22. do 25. decembra u Zrenjaninu, a obuhvatio je radionice performansa i fotografije, prezentacije kratkih umetničkih filmova, čitanje poezije, izložbe i koncerte, kao i prezentacije kulturnih inicijativa iz Zaječara i Mostara. “Bez izlaza” je namenjen predstavljanju umetničkih sadržaja koji imaju slabiji pristup etabliranim festivalima i prostorima, gde se umetnost prezentuje na uobičajene i očekivane načine.

zajednicki-projekti-bez-izlaza

Opšrinije na: www.zalet.org, www.ajdefest.com, Bez izlaza