Regionalna konferencija PROSTORI KULTURE: O (samo)organizovanju i (našim) mogućnostima

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije organizuje u Beogradu trodnevnu regionalnu konferenciju PROSTORI KULTURE : O (samo)organizovanju i (našim) mogućnostima, posvećenu mogućnostima i dometima samoorganizovanja u prostorima kulture.

Kroz razgovore, predavanja i radne sesije biće predstavljeni različiti modeli funkcionisanja prostora namenjenih kulturnim i društvenim aktivnostima zajednice.

Da li je samoorganizovanje odustajanje od sistema javnog sektora ili je njegova alternativa i dopuna i gde smo u odnosu na interese krupnog  kapitala u ovoj trci?

Učesnici: Kombinart, Šabac; Reflektor, Užice; Crna Kuća 13, Novi Sad; Matrijaršija, Beograd; Kvaka 22, Beograd; ROG, Ljubljana; PUNKT, Nikšić; Oktobar, Beograd; Rex, Beograd; Rojc, Pula; Magacin, Beograd; Klein House, Subotica; Ostavinska galerija, Beograd; Ministarstvo prostora, Beograd; TEH (Trans Europe Halles) mreža

Svi programi na konferenciji su otvoreni za učešće. Zainteresovani bi trebalo da se prijave mejlom na adresu : koordinator@nezavisnakultura.net   

Konferenciju organizuje Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije uz podršku Hajnrih Bel fondacije iz Beograda

Celokupan program dostupan je ovde.