Deveta redovna Skupština u Šapcu (27-29.9.2019)

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), najveća mreža civilnog društva u oblasti kulture i umetnosti u Srbiji, izabrala je 27. septembra na izbornoj Skupštini u Šapcu novi Upravni odbor i primila u članstvo još dve organizacije iz Beograda i Novog Sada, potvrđujući još jednom potrebu za zajedničkim delovanjem radi rešavanja nagomilanih problema i demokratizacije polja kulture.

U UO NKSS izabrani su: Maja Ćurčić (Art Aparat),  Ksenija Đurović (Stanica – Servis za savremeni ples) (zamenica predsednika), Vladimir Đurić (Umetnička Asocijacija Zrenjanin), Zoran Pantelić (Centar za nove medije_kuda.org), Milica Pekić (KIOSK), Aleksandar Popović (Karkatag) (predsednik), Sanja Radulović (Udruženje Cirkusfera). 

U članstvo Asocijacije NKSS, koja sada okuplja 78 organizacija, inicijativa i pojedinaca iz više od 15 gradova širom Srbije, primljeni su: Minipogon (Beograd) i Otvoreni krug (Novi Sad). 

Skupština NKSS, koja je trajala od 27. do 29. septembra, a u okviru Skupštine bilo je organizovana poseta izložbi Umetnice u Otvorenoj galeriji kao i predstava Bela griva u Šabačkom pozorištu. Posebnu zahvalnost dugujemo našoj članici Kombinart iz Šapca koja je bila domaćin Skupštine, kao i Šabačkoj biblioteci i Šabačkom pozorištu.