Promocija novog Maneka

MANEK – magazin nezavisne kulture – godišnji je časopis Asocijacije Nezavisna kulturna scenaSrbije (NKSS) i njegov novi, sedmi broj biće predstavljen 28. decembra u 18 sati  u galeriji Kolektiv (domaćinu Radioaparata) u Karađorđevoj 53 u Beogradu, uz učešće članova redakcije i autora tekstova.

U novom Maneku pišemo o događajima koji su obeležili 2018. godinu u kulturi u Srbiji, o Savetu za kreativne industrije pri kabinetu premijerke i 25-godišnjici Led arta, donosimo intervjue sa savetnicom slovenačkog ministra kulture Jadrankom Plut i osnivačima festivala dokumentarnog filma Sedam veličanstvenih Svetlanom i Zoranom Popovićem, osvrćemo se na lokalne kulturne politike, na dramsku edukaciju, (raz)gradnju galerijskog i izlagačkog sistema u Srbiji, kolekciju Oktobarskog salona, užičku nezavisnu kulturnu scenu…

Za Manek 7 pišu: Vesna Milosavljević, Dragana Nikoletić, Virdžinija Đeković, Irena Ristić, Sunčica Milosavljević, Slađana Petrović Varagić, Borka Pavićević, Snežana Stamenković, Nela  Tonković, Miroslav Karić, Zoran Filipović, Lav Mrenović, Grupa za konceptualnu politiku, Ana Fotev, Ksenija Đurović i Jelena Mijić.

Manek 7 uredile su Slađana Petrović Varagić i Ana Luković, fotografije je odabrao Luka Knežević-Strika, a grafički oblikovao Mane Radmanović. Autorka rada na naslovnoj strani je Nadežda Kirćanski. Časopis su finansijski podržali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Fondacija za otvoreno društvo.